iBooks widget plays in preview but not when published


#1

Hi, I have created an interactive book with audio using Hype and iBooks Author plays it nice when I preview it on iPad. when I publish it to iBooks store it does not seem to be playing audio anymore.
Is there anything I am missing? I have audios that are supposed to play when tapped on objects and also some that should play when the scene loads. none seem to be working on published version.

I appreciate any help on this as I have tried many different things but cannot seem to get it to work.


#2

One thing I’ve noticed is that sometimes spaces or foreign characters in audio files causes issues. Here’s my (as far as I know current) list of bugs that I’ve encountered with iBooks, some of which relate to audio problems:

This page has info on avoiding special characters or spaces in both the Widget Name and the names of files in the widget:

Are you able to share a portion of a your Hype document?

Do you see a difference when previewing in iBooks for Mac?


#3

Hi Daniel, thanks for your quick response.

I have shared a sample of the ebook here:

I don’t see any problem with audio when viewing in iBooks for Mac (both preview and published version). Its only on iPad/iPhone that I don’t hear the audio with the published version.

Its probably worth mentioning that in iBooks Author I set the widget to autoplay. Not sure if it is related or not.

I appreciate your help on this as I don’t know what else to try.


#4

I think I figured what was wrong. I was using mp3 files before, I started to convert all to m4a files and it started to work.
Thanks for your help and the guide.


Intro to Exporting iBooks Widgets
#5

Hi. I have the same problem and I also have mp3 files. Will Hype accept m4a files?


#6

Yes – you can drop m4a files into Hype and it will work well for iBooks.